ALANYA ADLİYESİ
Zabıt Katipliği Uygulama Sınavı Sonucu

T.C.

ALANYA

ADLİ  YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ

ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

 

                                                                                                                    D U Y U R U

 

          Adalet Bakanlığı  Personel Genel Müdürlüğünün 01/03/2022 tarihli sınav ilanı doğrultusunda Alanya ve Gazipaşa  adliyelerinde istihdam edilmek üzere toplam 33 sözleşmeli zabıt kâtibi alımına yönelik Komisyonumuzca yapılan “Zabıt Kâtipliği Uygulama Sınavı”na katılan adaylar,  sınav sonuçlarını aşağıdaki sorgu alanında istenilen bilgiler girilmek suretiyle öğrenebilirler.

            Zabıt kâtipliği sözlü sınavı 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü 09:30’da başlayacak olup, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların sınav saatinden en az yarım saat önce Alanya Adliyesi vatandaş girişi kapısında fotoğraflı T.C. kimlik belgeleri ile birlikte hazır bulunmaları gerekmektedir.

            Komisyonumuzca toplam 33 zabıt kâtibi istihdamı için ilan edilen pozisyonun 3 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanmıştır.  Sınav ilanı, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün uygulamaya ilişkin esasları ve  “Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda uygulama sınav kağıtları üzerinde yapılan inceleme neticesinde en yüksek yazan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre 99’uncu sıradaki adayın doğru kelime sayısı 97 olup, 97 ve üzerinde doğru kelime yazan adaylar sözlü sınava katılmaya hak kazanmışlardır.

            Sınavla ilgili diğer hususlarda adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak olup,  sınava ilişkin telefon, e-posta ve benzeri iletişim araçları ile bilgi verilmeyecektir.  

            Sınavla ilgili gerekli görülen konularda yapılacak duyurular ve sonuçlara ilişkin ilanlar Alanya https://alanya.adalet.gov.tr  adresinden erişilen Alanya Adliyesi Resmî İnternet Sitesinde yayımlanacak olup, duyuru ve ilanların anılan internet sitesinden takibi ve bu doğrultuda gereği adayların sorumluluğundadır.   

         Alanya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığınca Sözleşmeli Zabıt Katipliği uygulama sonuçlarına ilişkin olarak adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak olup, ilgililere ilanen duyurulur. 16.05.2022

 

 

                                                                                                                                                                                                                           Alper SAYKAL

                                                                                                                                                                                                          Komisyon Başkanı

 

Zabıt Katipliği Uygulama Sınavı Sonucu için TIKLAYIN