ALANYA ADLİYESİ
Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası

           

 

                Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı ile ulaşılmak istenen amaç, 5275 sayılı Kanun'un 3'üncü maddesinde "Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı ile ulaşılmak istenilen temel amaç, öncelikle genel ve özel önlemeyi sağlamak, bu maksatla hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri günlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün; yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken ve kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumlukuk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmak" şeklinde açıklanmıştır. 

       İnfazın temel amacı doğrultusunda; ceza infaz kurumlarımızda hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş  zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturulmuştur. Bu kütüphanelerde çok sayıda kategoride ve sayıda yayınlar bulunmaktadır. Kütüphanedeki yayınların nicel ve niteliklerinin arttırılması için Bakanlığımız tarafından çeşitli çalışmalar ve faaliyetler sürdürülmektedir.

          Adalet Bakanımızın talimatları doğrultusunda, yayın sayısı yetersiz olan ve yeni açılan ceza infaz kurumlarındaki kütüphanelere öncelik verilmek kaydıyla ülke genelinde 31 Mayıs 2021 tarihinde "Bir Kitap Bir Umut" sloganıyla başlatılan "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" 18 Haziran 2021 tarihinde sona ermiştir. Kampanya süresince 216 stantta ve kitap kumbaralarında toplam 256.376 adet kitap toplanmıştır.

        Bu kapsamda 2023 yılında "Kitap İyileştirir..." sloganıyla "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" düzenlenecek olup 10.01.2023 tarihinde saat 14:00'da yapılacak ilk kitap bağışı ile kurumumuzda kampanya süreci başlatılacaktır.